Powered By Blogger

۱۳۸۹ بهمن ۱۵, جمعه

ماهواره، دیش، نصب

  نصب عمومی دیش
      فاصله مرکز قرار گرفتن LNB تا مرکز دیش را باید دقیق تنظیم نمود،  در دیش های ۹۰ تا ۱۱۰ cm عددی بین ۵۴ تا ۵۷ سانتیمتر است،  در دیش های سه پایه دقت کنید هر سه پایه کوتاه بلند نبوده و یک اندازه باشند. در موقع نصب پس از گرفتن سیگنال آنقدر اندازه سه پایه ها را کوتاه و بلند کنید تا به بهترین وضعیت گیرندگی سیگنال برسید و همانجا هر ۳ پایه را محکم کنید.
     وسایل لازم جهت تنظیم ارتفاع دیش
    1 -  یک عدد نقاله معمولی.
    2 -  یک عدد مهره  حدود 10 گرم.
    3 -  20 سانتی متر نخ مانند نخ لباس.
       برای تعیین ارتفاع با این روش ساده،  نخ را از سوراخ وسط نقاله،  و سپس نخ را از وسط مهره عبور دهید،  نخ را گره بزنید،  به طوری که اگر نقاله را روی هوا نگه بداریم مهره در هوا معلق بماند.
   1-  پشت دیش قرار گیرید.
   2-  نقاله را به طور عمودی از پشت و مماس با کمر در  مرکز دیش قرار داده.
   3-  با بالا و پایین آوردن دیش نخ درجه ای را نشان میدهد،  که با استفاده از این درجه ها ما می توانیم ماهواره دلخواه را تنظیم کنیم.
  ماهواره ها و درجه های نصف النهاری یا طول جغرافیایی جهت ها:
   1 ــ  Intel Sat 902 اینتل ست 902 ،  62 درجه شرقی
   2 ــ  6/8/9 Hotbird  هاتبرد 6 و 8 و 9 ،  13 درجه شرقی
   3 ــ Turk Sat 2A/3A  ،  42 درجه شرقی.
   4 ــ   Arab Sat 2B عرب ست ،   30.5 درجه شرقی.
   5 ــ Nil Sat   نیل ست و آتلانتیک برد 3 ،  7 درجه غربی.
   6 ــ  Telstar12 تل استار 12 ،  15 درجه غربی.
   7 ــ  Eutel sat W3، ایوتل ست دبلیو 3 ، 7 درجه شرقی. 
   8 ــ  Badr بدر ، 26 درجه شرقی.  
   9 ــ  1  Atlantic Bird، آتلانتیک برد  12.5 درجه غربی.
   10 ــ  7 NSS ،  ان اس اس 7 ،  22 درجه غربی.
   11 ــ  Sirius 4  سایروس 4 ،  در 4.8 درجه شرقی.
   12 ــ 1  ABS ، آ بی اس 1 ، در  75 درجه شرقی.
   13 ــ  S Asia Aat 3، آسیا ست 3 اس ، در 105.5 درجه شرقی.
   14 ــ 7  Eutelsat sat w  یوتل ست  دبلیو 7 ،  36 درجه شرقی.
   15 ــ   Express A اکسپرس آ ،  40 درجه شرقی.
   16 ــ  Eurasia Sat اوراسیا ست ،  42 درجه شرقی.
   17 ــ  Turk Sat 1C ترکست 1 سی ،  31 درجه شرقی.
  ــ تهران 51 درجه و 24 دقیقه شرقی طول جغرافیایی،  35 درجه و 41 دقیقه عرض جغرافیایی.
  ــ قبله حدود 40 درجه شرقی.   زاویه تهران تا قبله حدود 38 و نیم درجه.
    لینک فرکانسها و کانالها
    برای ماهواره ها و دیتاها، رادیو و تلویزیون ها،  دریافت جدید ترین فرکانسها به یکی از سایت زیر بروید و ماهواره مورد نظر را بیابید:
       همچنین با نقشه جغرافیایی جهان براحتی می توان جهت دیش را نسبت به ماهواره تنظیم کرد،  درجه شرقی یا غربی ذکر شده در ادامه نام هر ماهواره،  که همان درجات نصف النهاری یا طول جغرافیایی است،  نسبت به موقعیت خود را در روی نقشه بیابید،  سپس زاوی ای که تا خط استوا حاصل می شود همان جهت دیش است.  باید توجه داشت،  در طول و عرض های جغرافیایی مختلف،  جهت ها و درجات متفاوت است.  .  یک کره زمین که در بیشتر خانه ها موجود است را نگاه کنید،  تقاطع نصف النهار های یا طول جغرافیایی آن را با خط استوا  ببینید،  یک فاصله ده هزار کیلومتری به مقیاس آن کره بسمت فضا در نظر بگیرید.  درجه نصف النهاری ماهواره که همان درجه در معرفی ماهواره است،  و همواره همراه نام آن ماهواره می نویسند را در آن گوی پیدا کنید.  این درجه در خط استوا و با فاصله ده هزار کیلومتری به مقیاس مربوطه گوی در فضا محل قرار گرفتن ماهواره مورد نظر است،  که همیشه در محل خود ثابت است.  محل شهر خود را در این گوی پیدا کنید،  زاویه ای که بین شهر شما و محل قرار گرفتن ماهواره است را با گونیا اندازه بگیرید،  سپس دیش خود را با این زاویه تنظیم نمایید.  سپس رسیور را روشن کرده و در ماهواره مورد نظر تنظیم نمایید،  با اندکی جابجایی دیش،  خیلی کم و آرام و میلیمتری،  فرکانس را بگیرید و دیش را تنظیم و ثابت نمایید، البته ساعت LNB را در نظر داشته باشید. تنظیم ساعت LNB یا همان UP که جهت چرخش LNB به دور خودش می باشد،  یکی از مهمترین عوامل تنظیم است،  که در مراحل نصب ماهواره ها ذکر گردیده. 
      برای بسیاری اولین کاری که برای جهت یابی در ایران نیاز دارند،  یافتن قبله است،  زیرا بسیاری از دستورات بر اساس آن است،  قبیله در 40 درجه شرقی قرار دارد.  قوی ترین سیگنال ماهواره مورد نظر را در رسیور باز کرده،  آنگاه با توجه به شاخص قبله وقتی پشت دیش هستید،  باید دیش را در دو جهت حرکت داد،  اول افقی یا همان چپ و راست،  و دوم عمودی یا بالا پایین،  که با حرکت میله عمودی زیر دیش میسر است.  پس با حرکت میلیمتری دیش را کمی به سمت راست یا چپ داده،  و در همان حال در حالت عمودی نیز دیش را حرکت می دهیم،  البته اینکار احتیاج به صبر و ریزه کاری دارد.  آنقدر دیش را حرکت داده تا ابتدا سطح یا level بالا برود،  و سپس شاخص قدرت سیگنال که اگر حتی ۲۰٪ هم گرفت مشخصه این است که اندکی سیگنال دریافت کرده ایم،  و به حرکات ریز افقی عمودی دیش آنقدر ادامه می دهیم،  که رنج قدرت بالای ۸۰٪ بگیرد.  سپس دیش را در جای خود محکم کرده و بقیه کانالها را سرچ میکنیم البته بعضی از کانالها کلا ضعیف هستند و شاید بالای ۴۰٪ نگیرند پس روی این کانالها زیاد وقت نگذارید.
  ساعت  LNB همان مقدار چرخش LNB در فیتورن و قرار گرفتن آن در جای مناسب است،  روی لبه دهانه اکثر LNB ها خط چین هایی وجود دارد که خط میانی آن از خط چین های دیگر بزرگتر و برجسته تر و حتی در بعضی به شکل فلش میباشد . این برجستگی همواره ، بالا قرار میگیرد و شکل صحیح قرار گرفتن LNB را نشان میدهد . همچنان که در بعضی LNB ها برای خط چین بزرگتر کلمه UP حک شده است . میزان چرخش LNB برای تنظیم ماهواره های مختلف و در هر مکانی متفاوت است،  مثال،  چرخش LNB ، برای تنظیم ترکست با تنظیم هاتبرد متفاوت است . ضمن اینکه مقدار چرخش  LNBبرای تنظیم ترکست در یزد با تنظیم ترکست در اردبیل متفاوت است،  زاویه ای که خط چین های دور دهانه LNB تشکیل میدهند 90 درجه است . اگر LNB با ساعت صحیح در جهت ماهواره مورد نظر قرار بگیرد،  همه عکس العمل های آن نیز صحیح است .  اگر LNB با اختلاف 90 درجه نسبت به ساعت صحیح قرار بگیرد،  در کیفیت گیرندگی بی تاثیر است،  اما در انتخاب جهت قطبیت،  فرکانس های افقی را عمودی و فرکانس های عمودی را افقی دریافت میکند،  که در این حالت شما مجبورید در تنظیمات ریسیور قطبیت های عمودی را به افقی و قطبیت های افقی را به عمودی تغییر دهید . اگر LNB با اختلاف 180 درجه نسبت به ساعت صحیح قرار بگیرد،  در کیفیت گیرندگی تاثیری نداشته و نیازی هم به تغییر در تنظیمات قطبیت فرکانسها در ریسیور نیست.  تنها تفاوتی که شما شاهد آن خواهید بود، وارونه قرار گرفتن LNB است  . اگر LNB با اختلاف 45 درجه نسبت به ساعت صحیح قرار گیرد،  سوزن های LNB در حالتی تقریبآ کور قرار گرفته و عملآ کیفیت دریافت به شدت افت میکند.
  
  انواع مختلف LNB در بازار موجود می باشد،  که جهت های مختلف و نیز کاربرد های متفاوتی دارند،  تعدادی از LNB های مصارف خانگی و عمومی شامل، استارست، یورو استار، استرانگ پلاستیکی و تیتانیوم، پریمیو ایکس، استرانگ فلزی و لیزر می باشند.   توجه نمایید،   LNB دارای فرکانس های ورودی مشخص است،  باید با فرکانس های دریافتی بخواند.
      یا همان فایندر به راحتی و در کوتاه ترین زمان ممکن میتوان دیش را به بهترین صورت تنظیم نمود،  برای اینکار نیاز به یک دستگاه رسیور، 2 رشته کابل کواکسیال و 4 عدد کانکتور می باشد،  طول کابل ها به فاصله نصب دیش تا رسیور بستگی دارد.  پس از تهیه یا ساخت کابل یک سمت کابل را به رسیور وصل کرده،  و سمت دیگر را به ورودی از رسیور دستگاه فایندر (To Rec) وصل کنید،  سپس یک سر کابل دوم را به ورودی دوم و سمت دیگر را به LNB وصل نمایید.  رسیور را روشن نموده،  یکی از ترنسپاندرها یا کانال های ماهواره مورد نظر با پولاریزاسیون افقی را انتخاب کنید.  فایندر روشن می شود،  با استفاده از پیچ روی فایندر حساسیت را در بالا ترین وضعیت که دستگاه بدون صدا باقی بماند،  قرار دهید.
      دیش را حدوداً به سمت ماهواره مورد نظر تنظیم نمایید،  سپس آنرا به آرامی به سمت بالا و پایین و چپ و راست حرکت دهید.  اگر جهت حدودی را درست انتخاب کرده باشید،  پس از چند حرکت فایندر دریافت سیگنال را با صدای بوق و حرکت عقره با اطلاع ما میرساند.  با استفاده از پیچ روی فایندر حساسیت آنرا کم کنید،  طوری که عقربه بر روی عدد 5 ثابت بماند.  باز هم دیش را بسیار آرام به چهار جهت حرکت داده،  اگر عقربه فایندر عدد بالا تری را نشان داد باز هم حساسیت را کمتر کرده تا بر روی عدد 5 قرارگیرد.  این عمل را آن قدر تکرار می کنیم تا عدد دیگری تغییر نکند.  LNB  را به آرامی به سمت راست و چپ گردانده تا بهترین حالت را پیدا شود.  وقتی دیش تنظیم شد،  فایندر را از مدار خارج نمایید.
      بین فایندر و رسیور سویچ قرار ندهید.  فایندر را بیش از حد به دیش نزدیک نکنید.  اگر بوق فایندر ممتد نیست نشانگر اینست که ماهواره دیگری را پیدا کرده اید.  از موبایل در نزدیکی فایندر استفاده نکنید،  که در برخی از مدل ها باعث اختلال تشخیص سیگنال می شود.   اگر کارت ماهواره در اختیار دارید،  میتوان بجای رسیور از آن استفاده نمود،  البته برای اینکار نرم افزار فایندر هم موجود است.  برای استفاده از فایندر باید عقربه اش را بین 6 و 7 قرار داده و دیش را حرکت داده،  وقتی عقربه روی 10 رفت دوباره بین 6 و 7 قرار می دهیم . اینقدر این کار را انجام داده،  تا دیگر عقربه تکان نخورد.  حالا دیش را  به آرامی و خیلی کم بالا و پایین و چپ و راست کرده تا سیگنال دریافت شود

۷ نظر:

  1. واقعا مرسی خیلی گشم واسه این مطالب <3

    پاسخحذف
  2. سلام وقت بخیر توضیحات خیلی خوبی دادین
    سوال من اینه که وقتی با فایندر میخایم مثلا ماهواره هاتبرد رو پیدا کنیم ماهواره های نزدیک به هاتبرد رو اشتباهی پیدا میکنیم
    وقتی بوق بلند و زیاد میزنه از کجا بفهمیم کدوم ماهواره رو پیدا کرده

    پاسخحذف
  3. توضیحات ساده و روان خوب بود مرسی

    پاسخحذف
  4. سلام ماهواره یوتلست ۷ رو چطور بگیرم نمیخوام هاتبرد مرکز باشه که با قیچی بگیرم میخوام یوتلست مرکز باشه لطفا توضیح بدید

    پاسخحذف
  5. سالم برادرعزیزببخشیدشبکه های هندراچیجوری به کدام جهت است STRTV شبکه ورزشی بودباش من شیراز سپیدانسپیدان تشکرمنتظرجوع شما هستم

    پاسخحذف
  6. سلام،نوروزتون مبارک، سالی سرشار ازآرزوهای قلبیتون که سالها تلنبار شده رو واستون آرزو میکنم. سال نو۱۴۰۱مبارک بادببخشید چگونه میتونم رسیورآی کلاسB9B9 آپدیتش کنم ممنون

    پاسخحذف